Geen resultaten gevonden

Preferred domain instellen in Plesk

Consistentie en SEO-voordelen voor je website

De preferred domain, ook wel canonical domain genoemd, is de voorkeursversie van je domeinnaam die je wilt gebruiken bij het weergeven van je website. Het instellen van een preferred domain is belangrijk voor de consistentie van je merk en voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat het helpt om duplicate content te voorkomen. In dit artikel laten we je zien hoe je de preferred domain van je website kunt instellen via Plesk bij LJPc hosting, zodat je website beter presteert en een consistente uitstraling heeft.

Preferred domain instellen in Plesk

Bij LJPc hosting kun je de preferred domain van je website eenvoudig instellen met behulp van Plesk. Volg deze stappen om de preferred domain van je website te wijzigen:

 1. Log in op je klantenportaal.
 2. Ga naar 'Domeinnamen en hosting'.
 3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
 4. Klik op 'Domein beheren' om Plesk te openen.
 5. In het linker menu van Plesk, klik op 'Hosting & DNS'.
 6. Klik vervolgens op 'Hostinginstellingen'.
 7. Zoek het gedeelte 'Preferred domain' en selecteer de gewenste optie: 'None', 'Domain with www', of 'Domain without www'.
 8. Klik op 'OK' om de wijzigingen op te slaan.

Je hebt nu de preferred domain van je website ingesteld. Plesk zal nu automatisch alle bezoekers doorsturen naar de gekozen versie van je domeinnaam.

Voordelen van het instellen van een preferred domain

Het instellen van een preferred domain heeft verschillende voordelen voor je website:

 1. Consistentie: Door een vaste versie van je domeinnaam te gebruiken, zorg je voor consistentie in de manier waarop je website wordt weergegeven en gedeeld.
 2. SEO-voordelen: Het instellen van een preferred domain helpt duplicate content te voorkomen, wat een negatieve invloed kan hebben op je zoekmachineranking.
 3. Duidelijkheid voor bezoekers: Een consistente domeinnaam zorgt voor duidelijkheid bij je bezoekers en kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het instellen van de preferred domain van je website via Plesk of heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het instellen en optimaliseren van de preferred domain van je website.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)