Hosts file aanpassen op MacOS

Toegang tot lokale websites

Het hosts-bestand is een tekstbestand dat wordt gebruikt door je computer om domeinnamen te koppelen aan IP-adressen. Het kan handig zijn om het hosts-bestand aan te passen om toegang te krijgen tot lokale of geblokkeerde websites, of om tijdelijke veranderingen aan te brengen voor test- en ontwikkelingsdoeleinden. In dit artikel laten we je zien hoe je het hosts-bestand op MacOS kunt aanpassen, zodat je meer controle hebt over de manier waarop je computer verbinding maakt met websites.

Hosts file aanpassen op MacOS

Het aanpassen van het hosts-bestand op MacOS is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de Terminal en een teksteditor naar keuze. Volg deze stappen om het hosts-bestand op MacOS te wijzigen:

1. Open de Terminal-app op je Mac. Je kunt dit doen door te zoeken naar 'Terminal' in Spotlight of door naar de map 'Hulpprogramma's' te navigeren in Finder.
  2. Typ het volgende commando in de Terminal en druk op Enter om je hosts-bestand te openen met de nano teksteditor: sudo nano /etc/hosts
  3. Voer je beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en druk op Enter. Je ziet nu het hosts-bestand geopend in de nano-editor.
  4. Navigeer naar het einde van het bestand en voeg een nieuwe regel toe voor elk domein dat je wilt koppelen aan een IP-adres. Gebruik de volgende indeling:
    123.123.123.123 voorbeeld.com
    Vervang '123.123.123.123' door het gewenste IP-adres en 'voorbeeld.com' door het gewenste domein.
  5. Als je klaar bent met het toevoegen van regels, druk je op Control + X om de nano-editor te sluiten. Druk op 'Y' om de wijzigingen op te slaan en druk vervolgens op Enter om het bestand op te slaan en terug te keren naar de Terminal.
  6. Om ervoor te zorgen dat je systeem de wijzigingen in het hosts-bestand herkent, voer je het volgende commando uit in de Terminal: sudo dscacheutil -flushcache

Je hebt nu het hosts-bestand op MacOS aangepast. Je computer zal nu de nieuwe IP-adres- en domeinnaamkoppelingen gebruiken die je hebt toegevoegd.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het aanpassen van het hosts-bestand op MacOS of heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het aanpassen van je hosts-bestand en het beheren van je website.