Geen resultaten gevonden

Hosts file aanpassen op Linux

Toegang tot lokale websites

Het hosts-bestand is een cruciaal onderdeel van het besturingssysteem dat domeinnamen koppelt aan IP-adressen. Het aanpassen van het hosts-bestand op Linux kan nuttig zijn om toegang te krijgen tot lokale of geblokkeerde websites, voor test- en ontwikkelingsdoeleinden, of om tijdelijke veranderingen door te voeren. In dit artikel laten we je zien hoe je het hosts-bestand op Linux kunt aanpassen, zodat je meer controle hebt over de manier waarop je computer verbinding maakt met websites.

Hosts file aanpassen op Linux

Het aanpassen van het hosts-bestand op Linux is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een terminal en een teksteditor naar keuze. Volg deze stappen om het hosts-bestand op Linux te wijzigen:

  1. Open een terminalvenster. Dit kan meestal worden gedaan door te zoeken naar 'terminal' in je toepassingenmenu of door op de sneltoets Ctrl + Alt + T te drukken.
  2. Typ het volgende commando in de terminal en druk op Enter om je hosts-bestand te openen met de nano teksteditor (je kunt ook een andere teksteditor gebruiken als je dat wilt, zoals vi of gedit): sudo nano /etc/hosts
  3. Voer je beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en druk op Enter. Je ziet nu het hosts-bestand geopend in de nano-editor.
  4. Navigeer naar het einde van het bestand en voeg een nieuwe regel toe voor elk domein dat je wilt koppelen aan een IP-adres. Gebruik de volgende indeling:
    123.123.123.123 voorbeeld.com
    Vervang '123.123.123.123' door het gewenste IP-adres en 'voorbeeld.com' door het gewenste domein.
  5. Als je klaar bent met het toevoegen van regels, druk je op Control + X om de nano-editor te sluiten. Druk op 'Y' om de wijzigingen op te slaan en druk vervolgens op Enter om het bestand op te slaan en terug te keren naar de terminal.
  6. Om ervoor te zorgen dat je systeem de wijzigingen in het hosts-bestand herkent, voer je het volgende commando uit in de terminal: sudo systemctl restart networking

Je hebt nu het hosts-bestand op Linux aangepast. Je computer zal nu de nieuwe IP-adres- en domeinnaamkoppelingen gebruiken die je hebt toegevoegd.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het aanpassen van het hosts-bestand op Linux of heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het aanpassen van je hosts-bestand en het beheren van je website

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)