Hoe bekijk ik mijn statistieken?

Krijg inzicht in je websiteverkeer
Statistieken bekijken in Plesk

Het bekijken van je website statistieken is cruciaal voor het begrijpen van je publiek en het optimaliseren van je website. Met Plesk kun je gemakkelijk toegang krijgen tot deze waardevolle informatie. In dit artikel leer je hoe je je website statistieken kunt bekijken via Plesk.

Het belang van website statistieken

Website statistieken geven je inzicht in het gedrag van je bezoekers. Ze kunnen je vertellen hoeveel mensen je website bezoeken, welke pagina's ze bekijken, hoe lang ze op je site blijven, en nog veel meer. Deze informatie kan je helpen om je website te verbeteren, je marketingstrategie te verfijnen en uiteindelijk je doelen te bereiken.

Hoe je toegang krijgt tot Plesk

Voordat je je website statistieken kunt bekijken, moet je eerst toegang krijgen tot Plesk. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Klik bovenaan op "Mijn account".
  2. Log in met je inloggegevens.
  3. Je komt nu in het klantenportaal. Klik in op "Domeinnamen en hosting".
  4. Kies het domein waarvan je de statistieken wilt bekijken.
  5. Klik op "Domein beheren". Je wordt nu doorgestuurd naar de Plesk-omgeving.

Het bekijken van je statistieken via Plesk

Eenmaal in Plesk, volg je deze stappen om je website statistieken te bekijken:

1. Klik op "Web Statistics SSL/TLS".
  2. Vul nu je inloggegevens in. Deze pagina is beveiligd met de gebruikersnaam en wachtwoord die je ook gebruikt voor FTP verbindingen.

Neem contact op

Heb je vragen over het bekijken van je website statistieken, of heb je hulp nodig bij het interpreteren van de gegevens? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!