Geen resultaten gevonden

Hoe beheer ik mijn website via Plesk?

De kracht van gebruiksgemak

Plesk is een populair en gebruiksvriendelijk beheerplatform voor webhosting. Of je nu een doorgewinterde ontwikkelaar bent of net begint met het opzetten van je eerste website, Plesk kan je helpen om je website eenvoudig en efficiënt te beheren. In dit artikel laten we je zien hoe je jouw website kunt beheren via Plesk bij LJPc hosting en ontdek je enkele van de krachtige functies die Plesk te bieden heeft.

Toegang tot Plesk bij LJPc hosting

Bij LJPc hosting krijg je toegang tot Plesk via je klantenportaal. Volg deze stappen om Plesk te openen en te gebruiken:

  1. Log in op je klantenportaal.
  2. Ga naar 'Domeinnamen en hosting'.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Klik op 'Domein beheren' om Plesk te openen.

Nu ben je klaar om je website te beheren via Plesk!

Enkele krachtige Plesk-functies

Plesk biedt een scala aan functies waarmee je jouw website gemakkelijk kunt beheren. Hier zijn enkele van de meest handige functies:

Bestandsbeheer

Met de ingebouwde bestandsbeheerder van Plesk kun je bestanden en mappen van je website bekijken, uploaden, downloaden, bewerken en verwijderen. Je kunt de bestandsbeheerder vinden in het linker menu onder het kopje 'Bestanden'.

Databases

Plesk maakt het eenvoudig om databases te beheren. Je kunt nieuwe databases maken, bestaande databases bekijken en beheren, en zelfs een webgebaseerde tool zoals phpMyAdmin gebruiken om de inhoud van je databases te beheren. Je vindt de databasefuncties in het linker menu onder het kopje 'Databases'.

E-mailbeheer

Plesk maakt het beheer van e-mailaccounts voor je domein eenvoudig. Je kunt e-mailaccounts aanmaken, verwijderen, wachtwoorden wijzigen en e-mail doorsturen instellen. Ga naar 'E-mailbeheer' in het linker menu om deze functies te gebruiken.

Domein- en DNS-beheer

Met Plesk kun je eenvoudig de instellingen van je domein en DNS beheren. Je kunt subdomeinen toevoegen, DNS-records wijzigen en de DNS-zone van je domein beheren. Ga naar 'Domeinen' in het linker menu om toegang te krijgen tot deze functies.

PHP-instellingen en Apache-handlers

Plesk stelt je in staat om de PHP-versie en -instellingen voor je website te beheren en Apache-handlers te configureren. Dit is essentieel voor het correct functioneren van je website. Je vindt deze opties onder 'Hosting & DNS' in het linker menu.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het beheren van je website via Plesk of loop je ergens tegenaan? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het beheren van je website en het optimaal benutten van alle krachtige functies die Plesk te bieden heeft.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)