Hoe beheer ik de PHP versie van mijn website?

Optimaliseer je website met de juiste PHP versie
PHP versie beheren

Het beheren van de PHP versie van je website is een belangrijk aspect van websitebeheer. Een correcte PHP versie kan de prestaties van je website verbeteren en compatibiliteitsproblemen voorkomen. In dit artikel leer je hoe je de PHP versie van je website kunt beheren via Plesk.

Wat is PHP?

PHP is een populaire server-side scriptingtaal die voornamelijk wordt gebruikt voor webontwikkeling. Het wordt vaak gebruikt om dynamische inhoud op webpagina's te genereren. Verschillende versies van PHP hebben verschillende functies en prestatieniveaus, dus het is belangrijk om de juiste versie voor je website te kiezen.

Hoe je toegang krijgt tot Plesk

Voordat je de PHP versie van je website kunt beheren, moet je eerst toegang krijgen tot Plesk. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Klik bovenaan deze pagina op "Mijn account".
  2. Log in met je inloggegevens.
  3. Je komt nu in het klantenportaal. Klik in op "Domeinnamen en hosting".
  4. Kies het domein waarvan je de PHP versie wilt beheren.
  5. Klik op "Domein beheren". Je wordt nu doorgestuurd naar de Plesk-omgeving.

Het beheren van de PHP versie via Plesk

Eenmaal in Plesk, volg je deze stappen om de PHP versie van je website te beheren:

1. Klik op "PHP".
  2. Je ziet nu een dropdown menu met de huidige PHP versie van je website. Klik op dit menu om de beschikbare PHP versies te zien.
  3. Selecteer de PHP versie die je wilt gebruiken voor je website.
  4. Klik op "Apply" om de wijzigingen op te slaan.
PHP versie selecteren

Neem contact op

Heb je vragen over het beheren van de PHP versie van je website, of heb je hulp nodig bij andere aspecten van je hostingbeheer? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!