Geen resultaten gevonden

Google Analytics

Inzicht in bezoekersgedrag voor effectievere websiteverbeteringen.

Als eigenaar van een website wil je graag weten hoe je bezoekers zich gedragen en waar ze vandaan komen. Google Analytics is een krachtig hulpmiddel dat je hierbij kan helpen. In dit artikel lees je wat Google Analytics is, wat je ermee kunt en hoe het werkt.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis webanalyse-tool van Google waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van je websitebezoekers. Met deze tool kun je onder andere zien:

 • Hoeveel bezoekers je website heeft
 • Waar je bezoekers vandaan komen (bijvoorbeeld via zoekmachines, sociale media of directe links)
 • Welke pagina's het meest bezocht worden
 • Hoe lang bezoekers op je website blijven
 • Wat het bouncepercentage is (het percentage bezoekers dat je website na één pagina weer verlaat)

Wat kun je met Google Analytics?

Met de informatie die je uit Google Analytics haalt, kun je je website optimaliseren en beter laten aansluiten bij de behoeften van je doelgroep. Enkele voorbeelden:

 1. Als je ziet dat veel bezoekers je website snel weer verlaten, kan dit betekenen dat je website niet goed aansluit bij hun verwachtingen. Misschien is je website niet overzichtelijk genoeg of vinden bezoekers niet snel wat ze zoeken.
 2. Als je ziet dat bepaalde pagina's veel bezocht worden, kun je hier op inspelen door gerelateerde content aan te bieden of deze pagina's prominenter op je website te plaatsen.
 3. Als je ziet dat veel bezoekers via een bepaalde zoekmachine of advertentie op je website terechtkomen, kun je hier meer op inzetten om nog meer bezoekers te trekken.

Hoe werkt Google Analytics?

Om Google Analytics te kunnen gebruiken, moet je eerst een account aanmaken en een trackingcode toevoegen aan je website. Deze code houdt bij wat er gebeurt op je website en stuurt deze informatie door naar Google Analytics. In het Google Analytics dashboard kun je vervolgens allerlei rapportages bekijken over het gedrag van je bezoekers.

Account aanmaken

Het aanmaken van een Google Analytics account is gratis en eenvoudig. Je hebt hiervoor alleen een Google-account nodig. Ga naar de website van Google Analytics en klik op 'Aanmelden'. Volg de stappen om een nieuw account aan te maken en voeg je website toe.

Trackingcode toevoegen

Nadat je een account hebt aangemaakt, krijg je een trackingcode die je moet toevoegen aan je website. Deze code bestaat uit een stukje JavaScript dat je in de broncode van je website plaatst, meestal in de head-sectie van elke pagina.

Gegevens bekijken

Nadat je de trackingcode hebt toegevoegd, duurt het even voordat er gegevens verschijnen in Google Analytics. Meestal is dit na 24-48 uur. In het dashboard van Google Analytics kun je verschillende rapportages bekijken, zoals:

 • Realtime: Bekijk wat er op dit moment gebeurt op je website
 • Publiek: Bekijk demografische gegevens over je bezoekers, zoals leeftijd, geslacht en interesses
 • Acquisitie: Bekijk hoe bezoekers op je website terechtkomen, bijvoorbeeld via zoekmachines of sociale media
 • Gedrag: Bekijk welke pagina's het meest bezocht worden en hoe bezoekers door je website navigeren
 • Conversies: Stel doelen in en bekijk hoeveel bezoekers deze doelen bereiken, bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier of het plaatsen van een bestelling

Met al deze informatie kun je aan de slag om je website te verbeteren en beter te laten aansluiten bij de behoeften van je bezoekers. Heb je hulp nodig bij het installeren van Google Analytics of het interpreteren van de gegevens? Neem dan gerust contact op met LJPc hosting. Onze experts staan klaar om je te helpen je website naar een hoger niveau te tillen met behulp van Google Analytics.

Hulp nodig?

Google Analytics is een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers, maar het kan soms overweldigend zijn door de vele mogelijkheden en gegevens. Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van Google Analytics of het interpreteren van de resultaten, kun je altijd terecht bij de experts van LJPc hosting. Wij hebben ruime ervaring met het gebruiken van Google Analytics en kunnen je helpen om de juiste conclusies te trekken en je website te optimaliseren op basis van de verzamelde data. Neem gerust contact op voor persoonlijk advies op maat, zodat jij het maximale uit Google Analytics kunt halen en je website kunt laten groeien.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)