Instellen van een forwarder in Plesk

Leer hoe je eenvoudig een forwarder instelt in Plesk en wat te doen als je een bestaand hostingpakket wilt omzetten.

Het instellen van een forwarder in Plesk is een handige manier om je webverkeer door te sturen naar een ander domein of subdomein. In dit artikel bespreken we hoe je een forwarder instelt in Plesk en wat je moet doen als je al een hostingpakket hebt en deze wilt omzetten naar een forwarder.

Wat is een forwarder in Plesk?

Een forwarder in Plesk is een instelling die al het verkeer van een bepaald domein of subdomein doorstuurt naar een ander domein. Dit wordt vaak gebruikt voor domeinnamen die je bezit maar niet actief gebruikt. Bijvoorbeeld, je zou verkeer van een oude domeinnaam kunnen doorsturen naar je nieuwe website.

Het Instellen van een forwarder

Volg deze stappen om een forwarder in Plesk in te stellen:

1. Voeg de gewenste domeinnaam toe via de domein registreren pagina.
  2. Log in op het klantenportaal en ga naar domeinnamen en hosting.
  3. Selecteer de gewenste domeinnaam en klik op "Domein beheren". Je logt nu in op de Plesk omgeving.
  4. Klik op de "Hosting & DNS" tab en klik daar vervolgens op "Hosting".
  5. Selecteer onder "Hosting type" het type "Forwarding" en vul het gewenste adres in bij het veld "Forward visitors to".
  6. Bij "Forwarding type" selecteer je "Moved permanently (code 301)".
  7. Klik op "Save".

De forwarder is nu ingesteld.

Heb je hulp nodig of wil je meer weten? Bij LJPc hosting staan we klaar om je te ondersteunen bij het instellen van je forwarder in Plesk of het omzetten van je hostingpakket. Bezoek onze supportpagina voor meer informatie of neem direct contact met ons op voor persoonlijke assistentie.