Een database aanmaken in Plesk

Ondersteuning voor dynamische webapplicaties

Databases zijn een essentieel onderdeel van veel dynamische webapplicaties, zoals contentmanagementsystemen (CMS), e-commerceplatforms en forums. Bij LJPc hosting kun je eenvoudig databases aanmaken en beheren via Plesk. In dit artikel laten we je zien hoe je een nieuwe database kunt aanmaken in Plesk, zodat je je webapplicatie kunt ondersteunen en je website kunt uitbreiden met dynamische functionaliteiten.

Een nieuwe database aanmaken in Plesk

Bij LJPc hosting kun je eenvoudig een nieuwe database aanmaken met behulp van Plesk. Volg deze stappen om een database aan te maken:

1. Log in op je klantenportaal.
  2. Ga naar 'Domeinnamen en hosting'.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Klik op 'Domein beheren' om Plesk te openen.
  5. In het linker menu van Plesk, klik op 'Databases'.
  6. Klik op 'Database toevoegen'.
  7. Voer een naam in voor je database in het veld 'Database naam'. Deze naam moet uniek zijn binnen je Plesk-account.
  8. Kies een gerelateerde websitenaam uit de dropdownlijst.
  9. Om een nieuwe databasegebruiker aan te maken, vink je het vakje 'Een nieuwe databasegebruiker aanmaken' aan en vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest om de beveiliging van je database te waarborgen.
  10. Klik op 'OK' om de nieuwe database aan te maken.

Je hebt nu een nieuwe database aangemaakt in Plesk. Je kunt nu deze database gebruiken om je webapplicatie te ondersteunen en dynamische content op je website te integreren.

Database beheren met phpMyAdmin

Plesk biedt ook toegang tot phpMyAdmin, een populaire webgebaseerde tool voor het beheren van MySQL-databases. Om toegang te krijgen tot phpMyAdmin, ga je naar het 'Databases' gedeelte in Plesk en klik je op de link 'phpMyAdmin' naast de betreffende database. Met phpMyAdmin kun je eenvoudig tabellen aanmaken, gegevens invoeren en wijzigen, SQL-query's uitvoeren en nog veel meer.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het aanmaken van een database in Plesk of heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het aanmaken en beheren van databases voor je webapplicaties.