De hoofdmap van je website aanpassen in Plesk

Flexibel en eenvoudig je website structureren

De hoofdmap, ook wel root of document root genoemd, is de map waarin alle bestanden en mappen van je website zijn opgeslagen. Soms wil je misschien de hoofdmap van je website aanpassen, bijvoorbeeld als je een nieuwe versie van je website wilt uploaden of de structuur van je bestanden wilt wijzigen. In dit artikel laten we je zien hoe je de hoofdmap van je website kunt aanpassen via Plesk bij LJPc hosting, zodat je jouw website eenvoudig en flexibel kunt beheren.

De hoofdmap van je website aanpassen in Plesk

Bij LJPc hosting kun je de hoofdmap van je website eenvoudig aanpassen met behulp van Plesk. Volg deze stappen om de hoofdmap van je website te wijzigen:

1. Log in op je klantenportaal.
  2. Ga naar 'Domeinnamen en hosting'.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Klik op 'Domein beheren' om Plesk te openen.
  5. In het linker menu van Plesk, klik op 'Hosting & DNS'.
  6. Klik vervolgens op 'Hostinginstellingen'.
  7. Zoek het veld 'Document root' en wijzig de mapnaam naar de gewenste nieuwe hoofdmap.
  8. Klik op 'OK' om de wijzigingen op te slaan.

Je hebt nu de hoofdmap van je website aangepast. Plesk zal nu de bestanden van de nieuwe hoofdmap gebruiken om je website weer te geven.

Aandachtspunten bij het wijzigen van de hoofdmap

Bij het wijzigen van de hoofdmap van je website zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

1. Zorg ervoor dat de nieuwe hoofdmap de juiste bestandsstructuur en bestanden bevat, zodat je website correct wordt weergegeven.
  2. Vergeet niet om eventuele configuratiebestanden, zoals .htaccess of php.ini, te kopiëren of aan te passen in de nieuwe hoofdmap.
  3. Controleer na het wijzigen van de hoofdmap of je website correct functioneert en alle benodigde bestanden correct worden geladen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het aanpassen van de hoofdmap van je website via Plesk of heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het aanpassen en optimaliseren van de hoofdmap van je website.