Bezoekers blokkeren met .htaccess

Bescherm je website tegen ongewenste toegang

Soms wil je bepaalde bezoekers de toegang tot je website ontzeggen, bijvoorbeeld als ze zich misdragen of als je vermoedt dat ze kwaadwillende bedoelingen hebben. Een van de manieren om bezoekers te blokkeren is door gebruik te maken van het .htaccess-bestand op je webserver. In dit artikel laten we je zien hoe je bezoekers kunt blokkeren met behulp van .htaccess bij LJPc hosting, zodat je je website kunt beschermen tegen ongewenste toegang.

Bezoekers blokkeren via .htaccess

Bij LJPc hosting kun je eenvoudig bezoekers blokkeren met behulp van het .htaccess-bestand. Volg deze stappen om bezoekers te blokkeren op basis van hun IP-adres:

1. Log in op je klantenportaal.
  2. Ga naar 'Domeinnamen en hosting'.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Klik op 'Domein beheren' om Plesk te openen.
  5. In het linker menu van Plesk, klik op 'Bestandsbeheer'.
  6. Navigeer naar de hoofdmap van je website (meestal 'httpdocs' of 'public_html').
  7. Zoek het .htaccess-bestand en open het met de ingebouwde teksteditor. Als er geen .htaccess-bestand aanwezig is, kun je een nieuw bestand aanmaken met de naam ".htaccess" (zonder aanhalingstekens).
  8. Voeg de volgende regels toe aan het .htaccess-bestand, waarbij je '123.123.123.123' vervangt door het IP-adres dat je wilt blokkeren:

Sla als laatste het .htaccess-bestand op en sluit de teksteditor.

De opgegeven bezoeker met het IP-adres 123.123.123.123 is nu geblokkeerd en kan je website niet meer bezoeken.

Meerdere IP-adressen blokkeren

Als je meerdere IP-adressen wilt blokkeren, kun je voor elk IP-adres een aparte 'deny from' regel toevoegen aan het .htaccess-bestand, bijvoorbeeld:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het blokkeren van bezoekers via .htaccess of heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons supportteam staat klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Je kunt ons bereiken via het klantenportaal, waar je een supportticket kunt aanmaken. We helpen je graag bij het beschermen en optimaliseren van je website met behulp van .htaccess.