Geen resultaten gevonden

bcrypt

Duik in de wereld van cryptografie met bcrypt
bcrypt

In de wereld van webbeveiliging is het veilig opslaan van wachtwoorden van cruciaal belang. Een van de meest betrouwbare manieren om dit te doen is door gebruik te maken van bcrypt, een wachtwoordhashing algoritme. In dit artikel leer je meer over de geschiedenis van bcrypt en hoe je bcrypt hashes kunt aanmaken via de command line.

De geschiedenis van bcrypt

bcrypt is een wachtwoordhashing algoritme dat in 1999 werd geïntroduceerd door Niels Provos en David Mazières. Het is gebaseerd op de Blowfish-cijfer, een symmetrisch blokcijfer dat in 1993 werd uitgevonden door Bruce Schneier.

Het unieke aan bcrypt is dat het een adaptief functie is: naarmate computers krachtiger worden, kan de kostenfactor van het algoritme worden verhoogd om de hash-functie langzamer te maken. Dit maakt het moeilijker voor aanvallers om wachtwoorden te kraken met brute-force aanvallen.

Wat is een bcrypt hash?

Een bcrypt hash is een versleutelde representatie van een wachtwoord. Het is ontworpen om onomkeerbaar te zijn, wat betekent dat het praktisch onmogelijk is om het oorspronkelijke wachtwoord te achterhalen vanuit de hash. Dit maakt het een veilige manier om wachtwoorden op te slaan.

Een voorbeeld van een bcrypt hash: $2a$12$2YvMQYXt5YPgM1BoboSIH.dg9ptdWXwvtia0jjoHqkHWK8ikg0WFK

Hoe maak je een bcrypt hash

Er zijn verschillende manier om een bcrypt hash te maken. Je kan het online doen, maar ook via de command line. Op deze pagina bieden we je een eenvoudige widget waarmee je in enkele seconden een bcrypt hash hebt aangemaakt. Je kan zelfs het aantal rounds kiezen, hoe meer rounds hoe veiliger de hash zal zijn, maar ook hoe meer rekenkracht er nodig is.

bcrypt hash aanmaken
Tekst:
Rounds:

Het aanmaken van de hash gebeurd in je browser en zal dus niet over het internet verzonden worden.

Neem contact op

Heb je vragen over bcrypt of heb je hulp nodig bij andere aspecten van webbeveiliging? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)