LJPc webmail: Een uitgebreide handleiding

Haal het meeste uit je webmail

De LJPc webmail is een gebruiksvriendelijke en krachtige tool om je e-mails te beheren. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op de verschillende functies en mogelijkheden van de LJPc webmail, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze handige e-mailoplossing.

Toegang krijgen tot LJPc Webmail

Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot je LJPc webmail:

1. Open een webbrowser naar keuze (bijv. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge).
  2. Ga naar de LJPc webmail URL: https://ljpc.email
  3. Voer je volledige LJPc e-mailadres in bij 'E-mailadres'.
  4. Typ je e-mailwachtwoord in bij 'Wachtwoord'.
  5. Klik op 'Aanmelden' om in te loggen op je webmailaccount.

Webmail-interface verkennen

Na het inloggen zie je de volgende onderdelen in de webmail-interface:

1. Navigatiekolom: Aan de linkerkant van het scherm vind je de navigatiekolom, waar je snel kunt schakelen tussen je inbox, verzonden items, concepten, prullenbak en andere e-mailmappen.
  2. E-maillijst: In het midden van het scherm zie je een overzicht van de e-mails in de geselecteerde map. Je kunt hier e-mails selecteren, openen en beheren.
  3. E-mailvoorbeeld: Aan de rechterkant van het scherm wordt een voorbeeld van de geselecteerde e-mail weergegeven. Je kunt hier e-mails lezen, beantwoorden, doorsturen en verwijderen.

E-mails lezen en beheren

1. E-mails openen: Klik op een e-mail in de e-maillijst om deze te openen en te lezen in het e-mailvoorbeeldpaneel.
  2. E-mails beantwoorden: Klik op de knop 'Beantwoorden' onderaan het e-mailvoorbeeldpaneel om een e-mail te beantwoorden. Je kunt ook op 'Allen beantwoorden' klikken om te reageren op alle geadresseerden van de e-mail.
  3. E-mails doorsturen: Klik op de knop 'Doorsturen' onderaan het e-mailvoorbeeldpaneel om een e-mail door te sturen naar een andere ontvanger.
  4. E-mails verwijderen: Klik op de knop 'Verwijderen' onderaan het e-mailvoorbeeldpaneel om een e-mail naar de prullenbak te verplaatsen. Je kunt ook meerdere e-mails selecteren in de e-maillijst en vervolgens op 'Verwijderen' klikken.

Nieuwe e-mails opstellen en verzenden

1. Klik op de knop 'Opstellen' in de navigatiekolom om een nieuw e-mailbericht te maken.
  2. Voer het e-mailadres van de ontvanger in bij 'Aan'. Je kunt meerdere e-mailadressen invoeren, gescheiden door een komma.
  3. Voeg indien gewenst e-mailadressen toe in de velden 'CC' en 'BCC' voor kopieën en blinde kopieën.
  4. Typ een onderwerp in het veld 'Onderwerp'.
  5. Schrijf je e-mailbericht in het grote tekstveld.
  6. Om bijlagen toe te voegen, klik je op het paperclip-icoon onderaan het opstelvenster en selecteer je de bestanden die je wilt bijvoegen.
  7. Klik op 'Verzenden' om je e-mail te versturen.

Adresboek en contacten beheren

1. Klik op het menu-icoon (drie horizontale strepen) in de linkerbovenhoek van het scherm en kies 'Adresboek'.
  2. Klik op de knop 'Nieuw contact' om een nieuw contact aan te maken.
  3. Vul de contactgegevens in, zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer.
  4. Klik op 'Opslaan' om het contact op te slaan in je adresboek.
  5. Om contacten te bewerken of verwijderen, selecteer je het contact en klik je op de bijbehorende knoppen ('Bewerken' of 'Verwijderen').

E-mailinstellingen aanpassen

1. Klik op het menu-icoon (drie horizontale strepen) in de linkerbovenhoek van het scherm en kies 'Instellingen'.
  2. Pas de gewenste instellingen aan, zoals weergavevoorkeuren, handtekening en e-mailfilters.
  3. Klik op 'Opslaan' om je wijzigingen op te slaan.

Door deze uitgebreide handleiding te volgen, haal je het meeste uit je LJPc webmailervaring. Mocht je problemen ondervinden of nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via de gebruikelijke kanalen. Wij staan altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen bij het gebruik van je LJPc e-mailaccount.