E-mail instellen in macOS Mail

Naadloze e-mailintegratie op je Mac
E-mail op macOS mail

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mail van LJPc hosting kunt instellen in MacOS Mail. We zullen je door het proces leiden met een stap-voor-stap handleiding, zodat je snel en gemakkelijk je e-mail kunt ontvangen en verzenden in MacOS Mail.

Eenvoudige methode

Deze methode is speciaal ontworpen voor LJPc hosting klanten die hun e-mail bij LJPc hosting hebben. Het maakt gebruik van een tool die een profiel genereert om je e-mail automatisch in te stellen.

Stap 1:

Vul de gegevens in de tool in en klik op "Instellen". Klik daarna op "Sta toe".

E-mail instellen

Met deze tool stel je zeer eenvoudig je e-mail in op je Apple apparaat. Vul je naam en e-mailadres in en klik op "Instellen". Volg vervolgens de onderstaande stappen om je mail in te stellen.

Naam:Deze naam wordt weergegeven aan de ontvangers van je e-mails.
E-mailadres:
Deze tool is enkel beschikbaar voor LJPc hostingklanten met LJPc e-mail.

Stap 2:

Ga naar de systeeminstellingen en zoek in het linkerdeel naar "Privacy en beveiliging". Scroll in het rechterdeel nu naar beneden tot je "Profielen" ziet. Klik hierop. Je ziet nu het volgende:

Profielen in systeeminstellingen

Stap 3:

Dubbelklik op het gedownloade profiel, vervolgens op "Installeer..." en daarna op "Ga door".

Stap 4:

Voer nu het wachtwoord van je e-mailadres in en klik op "Installeer".

Je hebt nu je LJPc hosting e-mailaccount succesvol ingesteld in macOS mail! Je kunt nu e-mails ontvangen en verzenden via dit account.

Handmatige methode

Als je de voorkeur geeft aan het handmatig instellen van je e-mail, volg dan deze stappen:

1. Open de systeeminstellingen.
  2. Scroll in het linkervenster naar "Internetaccounts" en klik hierop.
  3. Klik op "Voeg account toe...".
  4. Kies "Voeg andere account toe..." onderaan de lijst met e-mailproviders.
  5. Tik op "Mail-account", voer je naam, e-mailadres en wachtwoord in bij de betreffende velden en klik op "Log in".
  6. Kies "IMAP" als accounttype.
  7. Voer bij "Server inkomende e-mail" het volgende in: "ljpc.email".
  8. Voer bij "Server uitgaande e-mail" ook het volgende in: "ljpc.email".
  9. Klik opnieuw op "Log in".
  10. Klik op "Gereed".

Je hebt nu je LJPc hosting e-mailaccount succesvol ingesteld in macOS mail! Je kunt nu e-mails ontvangen en verzenden via dit account.

Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het instellen van je e-mail in MacOS Mail, neem dan gerust contact met ons op via de gebruikelijke kanalen. We staan altijd klaar om je te helpen!