E-mail instellen in Gmail App op Android

Handleiding voor het instellen van je e-mail

Het instellen van je LJPc hosting e-mail in de Gmail-app op je Android-toestel is een eenvoudig proces. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Zo kun je jouw e-mails ontvangen en versturen via de Gmail-app, zonder steeds in te hoeven loggen op je LJPc webmail.

Stap 1: Account toevoegen

1. Open de Gmail-app op je Android-toestel.
  2. Tik op het menu-icoon (drie horizontale strepen) in de linkerbovenhoek.
  3. Scroll naar beneden en tik op 'Instellingen'.
  4. Kies vervolgens 'Account toevoegen'.
  5. Selecteer 'Andere' uit de lijst met e-mailproviders.

Stap 2: E-mailadres en wachtwoord invoeren

1. Voer je volledige e-mailadres in en tik op 'Volgende'.
  2. Kies 'IMAP' als het accounttype.
  3. Voer je e-mailwachtwoord in en tik op 'Volgende'.

Stap 3: Inkomende en uitgaande serverinstellingen

1. Zorg ervoor dat de inkomende serverinstellingen als volgt zijn ingesteld:
    Server: ljpc.email
    Poort: 993
    Beveiligingstype: SSL
    Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
    Wachtwoord: je e-mailwachtwoord
  2. Tik op 'Volgende' om door te gaan naar de uitgaande serverinstellingen.
  3. Configureer de uitgaande serverinstellingen:
    Server: ljpc.email
    Poort: 465
    Beveiligingstype: SSL
    Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
    Wachtwoord: je e-mailwachtwoord
    Zorg ervoor dat 'Inloggen vereist' is ingeschakeld
  4. Tik op 'Volgende' om je instellingen te testen en op te slaan.

Stap 4: Accountopties instellen

1. Je kunt nu enkele accountopties instellen, zoals de synchronisatieperiode en meldingsinstellingen.
  2. Tik op 'Volgende' om de instellingen op te slaan en door te gaan naar de laatste stap.

Stap 5: Accountnaam en weergavenaam

1. Geef je account een naam (bijvoorbeeld "LJPc e-mail") en voer je weergavenaam in (dit is de naam die ontvangers van je e-mails te zien krijgen).
  2. Tik op 'Volgende' om het proces te voltooien.

Gefeliciteerd! Je LJPc e-mailaccount is nu ingesteld in de Gmail-app op je Android-toestel. Je kunt nu e-mails verzenden en ontvangen via de app.

Heb je nog vragen of problemen met het instellen van je e-mail? Neem gerust contact op met onze klantenservice via het klantenportaal. We helpen je graag verder!