E-mail instellen in Evolution

Configureren in een handomdraai

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mail van LJPc hosting kunt instellen in Evolution, de e-mailclient voor Linux. We zullen je door het proces leiden met een stap-voor-stap handleiding, zodat je snel en gemakkelijk je e-mail kunt ontvangen en verzenden in Evolution.

Stap 1: Evolution openen en account toevoegen

1. Open Evolution op je computer. Als je het nog niet hebt geïnstalleerd, kun je het downloaden vanuit de softwarebronnen van je Linux-distributie.
  2. Klik op "Nieuw" in het linkerbovenhoek van het scherm en kies "E-mailaccount" in het dropdown-menu.

Stap 2: E-mailgegevens invoeren

1. In het nieuwe venster, voer je naam en e-mailadres in bij de betreffende velden.
  2. Klik op "Vooruit" om door te gaan.

Stap 3: Serverinstellingen invoeren

1. Kies "IMAP" als servertype.
  2. Voor de inkomende mailserver, voer "ljpc.email" in bij "Server".
  3. Gebruik je volledige e-mailadres als gebruikersnaam en voer je wachtwoord in bij "Wachtwoord".
  4. Klik op "Vooruit" om door te gaan.

Stap 4: Uitgaande mailserver instellen

1. Voor de uitgaande mailserver, voer "ljpc.email" in bij "Server".
  2. Gebruik je volledige e-mailadres als gebruikersnaam en voer je wachtwoord in bij "Wachtwoord".
  3. Klik op "Vooruit" om door te gaan.

Stap 5: Poortnummers en versleuteling configureren

1. Voor de inkomende server (IMAP), voer poort 993 in en kies "SSL/TLS" als versleutelingstype.
  2. Voor de uitgaande server (SMTP), voer poort 465 in en kies ook "SSL/TLS" als versleutelingstype.
  3. Klik op "Vooruit" om door te gaan.

Stap 6: Afronden en testen

1. Geef je account een naam en klik op "Toepassen" om het proces te voltooien.
  2. Evolution zal nu je e-mailaccount verifiëren en je e-mails synchroniseren.
  3. Als alles succesvol is, kun je nu e-mails ontvangen en verzenden via je LJPc hosting e-mailaccount in Evolution.

Je hebt nu je LJPc hosting e-mailaccount succesvol ingesteld in Evolution! Je kunt nu e-mails ontvangen en verzenden via dit account.

Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het instellen van je e-mail in Evolution, neem dan gerust contact met ons op via de gebruikelijke kanalen. We staan altijd klaar om je te helpen!