Geen resultaten gevonden

DMARC

De sleutel tot veilige e-mailauthenticatie
DMARC

DMARC, wat staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance, is een e-mailauthenticatieprotocol dat helpt bij het beschermen van je domein tegen spoofing en phishing-aanvallen. Het werkt samen met twee andere technologieën, SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail), om de authenticiteit van e-mails te verifiëren.

Hoe werkt DMARC?

DMARC werkt door te controleren of de SPF- en DKIM-instellingen van een e-mail overeenkomen met wat er in de DMARC-policy van het domein staat. Als de e-mail voldoet aan de vereisten, wordt deze geaccepteerd. Als dit niet het geval is, bepaalt de DMARC-policy wat er met de e-mail moet gebeuren. Dit kan variëren van het markeren van de e-mail als spam tot het volledig weigeren van de e-mail.

Waarom is DMARC belangrijk?

DMARC is een essentieel onderdeel van je e-mailbeveiliging. Het helpt je om te voorkomen dat kwaadwillenden e-mails verzenden die lijken te komen van jouw domein, terwijl ze in werkelijkheid van een ongeautoriseerde mailserver komen. Dit is een veelgebruikte tactiek bij phishing-aanvallen, waarbij de aanvaller probeert om de ontvanger te misleiden en persoonlijke gegevens te ontfutselen..

Hoe stel je DMARC in bij LJPc hosting?

Bij LJPc hosting wordt DMARC standaard ingesteld, maar het is wel mogelijk om het record aan te passen. Volg de volgende stappen om het DMARC record in te stellen:

  1. Log in op het klantenportaal.
  2. Ga naar "Domeinnamen en hosting".
  3. Klik op de gewenste domeinnaam en vervolgens op "DNS beheren".
  4. Klik op "Add Record" om een nieuw DMARC-record toe te voegen.
  5. Kies "TXT" als het recordtype.
  6. Vul bij "Domain name" het domein in waarvoor je DMARC wilt instellen.
  7. Voeg het DMARC-record toe aan het "TXT record" veld.
  8. Klik op "OK" om het DMARC-record op te slaan.

Verhoog je score op internet.nl met DMARC

Internet.nl is een initiatief dat het gebruik van moderne en veilige internetstandaarden bevordert. Het biedt een platform waar je de configuratie van je domein kunt controleren op het gebruik van deze standaarden. DMARC is een van de belangrijke standaarden die door internet.nl worden gecontroleerd. Een correct geconfigureerd DMARC-record draagt bij aan een hogere score op internet.nl, wat aangeeft dat je domein goed is beveiligd tegen e-mailfraude.

LJPc hosting is trots op het feit dat we in de Hosters Hall of Fame van internet.nl staan. Dit betekent dat we alle beveiligingsmaatregelen ondersteunen die nodig zijn om een score van 100% te behalen op internet.nl. We zijn toegewijd aan het bieden van de hoogste niveaus van beveiliging voor onze klanten en hun e-mails.

LJPc hosting in de Hosters Hall of Fame van internet.nl

Het behalen van deze erkenning is een bevestiging van onze inzet voor veiligheid en betrouwbaarheid. We blijven ons inzetten om de nieuwste en beste beveiligingspraktijken te implementeren, zodat je erop kunt vertrouwen dat je e-mails veilig en betrouwbaar zijn. Bij LJPc hosting is DMARC standaard goed ingesteld voor alle klanten, wat betekent dat je domein voldoet aan de hoogste normen van e-mailbeveiliging.

expert
Hoe ziet een DMARC-record eruit?

Een DMARC-record is een TXT-record in je DNS dat er ongeveer zo uitziet: v=DMARC1; p=none; rua=mailto:postmaster@domain.com. Dit is een eenvoudig voorbeeld dat aangeeft dat er geen specifieke actie moet worden ondernomen voor e-mails die niet voldoen aan de SPF- en DKIM-vereisten (p=none), maar dat er wel rapporten over dergelijke e-mails moeten worden verzonden naar postmaster@domain.com (rua=mailto:postmaster@domain.com).

DMARC biedt verschillende mogelijkheden om de e-mailbeveiliging te verbeteren. Een van deze mogelijkheden is het instellen van meerdere rua's (Reporting URI for aggregate reports). Dit betekent dat je rapporten over DMARC-validatie kunt laten sturen naar meerdere e-mailadressen. Dit kan handig zijn als je verschillende teams of personen hebt die verantwoordelijk zijn voor de e-mailbeveiliging.

Een DMARC-record met meerdere rua's ziet er bijvoorbeeld zo uit: v=DMARC1; p=none; rua=mailto:postmaster@domain.com, mailto:security@domain.com. In dit voorbeeld worden de rapporten zowel naar postmaster@domain.com als naar security@domain.com gestuurd.

Daarnaast kun je met DMARC ook instellen wat er moet gebeuren met e-mails die niet voldoen aan de SPF- en DKIM-vereisten. Dit wordt gedaan met de p-tag in het DMARC-record. De waarde van deze tag kan none (geen actie), quarantine (markeer als spam) of reject (weiger de e-mail) zijn.

Het is belangrijk om te weten dat het instellen van DMARC een zorgvuldig proces is dat moet worden aangepast aan de specifieke behoeften en omstandigheden van je domein. Het is altijd een goed idee om professioneel advies in te winnen voordat je wijzigingen aanbrengt in je DMARC-instellingen.

Hoe controleer je een DMARC record?

Het controleren van DMARC kan worden gedaan door het opvragen van het DMARC-record van een domein via DNS. Dit kan handmatig worden gedaan met behulp van command line tools zoals dig of nslookup, of met behulp van onderstaande tool die de DNS-records van een domein kunnen opvragen.

DNS record verkenner

Gebruik deze widget om de DNS records van een specifiek domein op te halen. Voer de domeinnaam in en klik op de knop om de huidige records op te halen.

Domeinnaam: DNS record:

Hulp nodig?

Heb je vragen over het instellen van DMARC of andere e-mailverificatie-technologieën, of wil je meer informatie over e-mailbeveiliging? Neem gerust contact op met onze supportafdeling. We staan altijd klaar om je te helpen bij het succesvol configureren van je e-mailverificatie-instellingen en het verbeteren van de beveiliging van je e-mails. Zo zorgen we ervoor dat je e-mails veilig en betrouwbaar blijven, en dat je geen last hebt van phishing-aanvallen en andere vormen van e-mailfraude.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)