Geen resultaten gevonden

DKIM

Beveiliging van e-mails met digitale handtekeningen
DKIM

Net als SPF (Sender Policy Framework), is DKIM (DomainKeys Identified Mail) een technologie die de authenticiteit van e-mails verifieert en beschermt tegen misbruik. Terwijl SPF controleert of een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van de mailserver die beweert de afzender te zijn, gebruikt DKIM digitale handtekeningen om de authenticiteit van e-mails te verifiëren.

Waarom is DKIM belangrijk?

DKIM is een cruciaal onderdeel van je e-mailbeveiliging. Het helpt je om te voorkomen dat kwaadwillenden e-mails verzenden die lijken te komen van jouw domein, terwijl ze in werkelijkheid van een ongeautoriseerde mailserver komen. Dit is een veelgebruikte tactiek bij phishing-aanvallen, waarbij de aanvaller probeert om de ontvanger te misleiden en persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Hoe werkt DKIM?

DKIM werkt door een digitale handtekening toe te voegen aan de headers van een e-mail. Deze handtekening is uniek voor elke e-mail en wordt gegenereerd met behulp van een privésleutel die alleen bekend is bij de verzendende mailserver. Wanneer een e-mail wordt ontvangen door een andere mailserver, kan deze server de handtekening controleren met behulp van de publieke sleutel, die beschikbaar is via DNS-records van het verzendende domein. Als de handtekening geldig is, wordt de e-mail geaccepteerd en in de inbox van de ontvanger geplaatst. Als de handtekening niet geldig is, kan de e-mail worden geweigerd of als spam worden gemarkeerd.

Hoe stel je DKIM in?

Het instellen van DKIM kan complex zijn, omdat het vereist dat je een paar DNS-records aanmaakt en een privésleutel genereert. Veel hostingproviders bieden echter tools of diensten aan om dit proces te vereenvoudigen. Het is ook mogelijk om DKIM in te stellen met behulp van bepaalde e-maildiensten, zoals Gmail of Office 365.

Bij LJPc hosting is DKIM standaard ingesteld en hoef je dus niks te doen om DKIM te activeren.

DKIM en andere e-mailverificatie

Naast SPF en DKIM is er nog een andere belangrijke technologie voor e-mailverificatie: DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance). DMARC controleert of de SPF- en DKIM-instellingen overeenkomen en bepaalt wat er moet gebeuren met e-mails die niet voldoen aan de vereisten.

Het is belangrijk om te weten dat SPF, DKIM en DMARC elkaar aanvullen en samen een sterke verdediging vormen tegen e-mailfraude. Door deze technologieën correct in te stellen, kun je de beveiliging van je e-mails aanzienlijk verbeteren en jezelf en je ontvangers beschermen tegen phishing-aanvallen en andere vormen van e-mailfraude.

Verhoog je score op internet.nl met DKIM

Internet.nl is een initiatief dat het gebruik van moderne en veilige internetstandaarden bevordert. Het biedt een platform waar je de configuratie van je domein kunt controleren op het gebruik van deze standaarden. DKIM is een van de belangrijke standaarden die door internet.nl worden gecontroleerd.

Een correct geconfigureerd DKIM-record draagt bij aan een hogere score op internet.nl, wat aangeeft dat je domein goed is beveiligd tegen e-mailfraude. Het implementeren van DKIM, samen met andere e-mailverificatietechnologieën zoals SPF en DMARC, kan je helpen om een score van 100% te behalen op internet.nl. Dit betekent dat je domein voldoet aan de hoogste normen van e-mailbeveiliging.

Het behalen van een hoge score op internet.nl is niet alleen een bevestiging van je inzet voor veiligheid en betrouwbaarheid, maar het kan ook het vertrouwen van je klanten in je diensten versterken. Immers, klanten waarderen bedrijven die hun persoonlijke gegevens en communicatie serieus nemen en beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

LJPc hosting is trots op het feit dat we in de Hosters Hall of Fame van internet.nl staan. Dit betekent dat we alle beveiligingsmaatregelen ondersteunen die nodig zijn om een score van 100% te behalen op internet.nl. We zijn toegewijd aan het bieden van de hoogste niveaus van beveiliging voor onze klanten en hun e-mails.

LJPc hosting in de Hosters Hall of Fame van internet.nl

Het behalen van deze erkenning is een bevestiging van onze inzet voor veiligheid en betrouwbaarheid. We blijven ons inzetten om de nieuwste en beste beveiligingspraktijken te implementeren, zodat je erop kunt vertrouwen dat je e-mails veilig en betrouwbaar zijn.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het instellen van DKIM of andere e-mailverificatie-technologieën, of wil je meer informatie over e-mailbeveiliging? Neem gerust contact op met onze supportafdeling. We staan altijd klaar om je te helpen bij het succesvol configureren van je e-mailverificatie-instellingen en het verbeteren van de beveiliging van je e-mails. Zo zorgen we ervoor dat je e-mails veilig en betrouwbaar blijven, en dat je geen last hebt van phishing-aanvallen en andere vormen van e-mailfraude.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)