Geen resultaten gevonden

Wat is beter: .nl of .com

Vergelijk .nl en .com domeinextensies op basis van targeting, merkherkenning, beschikbaarheid, prijs en SEO.

Het kiezen van de juiste domeinnaam is cruciaal voor het succes van je website. Het is het adres waarop mensen je online kunnen vinden, en het weerspiegelt je merk. Twee van de meest populaire domeinextensies zijn .nl en .com. Beide hebben hun voor- en nadelen. Registreer hier je domein.

Geografische Targeting

De .nl domeinextensie wordt voornamelijk geassocieerd met Nederland, terwijl .com vaak wordt gezien als een internationale of Amerikaanse extensie. Dit kan de perceptie van je website aanzienlijk beïnvloeden. Als je je voornamelijk richt op een Nederlands publiek, kan een .nl domein je lokale verbondenheid benadrukken. Aan de andere kant, als je een internationaal publiek nastreeft, kan een .com domein een bredere aantrekkingskracht hebben.

Merkherkenning

Een .com domeinnaam kan als meer professioneel of internationaal worden gezien, wat vooral handig kan zijn voor bedrijven die wereldwijd opereren. Aan de andere kant kan een .nl domein lokale herkenbaarheid en vertrouwen bieden, wat waardevol kan zijn voor lokale bedrijven of diensten.

Beschikbaarheid en Prijs

Vaak zijn er meer .com domeinnamen geregistreerd dan .nl domeinnamen, wat het moeilijker kan maken om je gewenste .com domein te verkrijgen. Daarnaast kunnen de prijzen van .com domeinnamen soms hoger liggen dan die van .nl domeinnamen.

.nl domeinnaam registreren of verhuizen
Start jouw (online) idee met een .nl domeinregistratie

Met de bovenstaande widget kun je eenvoudig de beschikbaarheid van domeinnamen controleren.

SEO (Search Engine Optimization)

De domeinextensie kan een rol spelen in SEO. Een lokale extensie zoals .nl kan helpen bij het ranken in lokale zoekopdrachten, wat vooral nuttig kan zijn als je een lokaal publiek bedient. Aan de andere kant, een .com domein kan meer geschikt zijn voor internationale SEO strategieën.

Heb je meer hulp nodig bij het kiezen van de juiste domeinextensie? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Heb je meer hulp nodig bij het kiezen van de juiste domeinextensie? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)