Geen resultaten gevonden

Transfer Locks

Veiligheid voorop: bescherm je domeinen

Ben je de eigenaar van een domeinnaam? Dan heb je misschien wel eens gehoord van de term 'Transfer Lock'. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel, aangeboden door LJPc hosting, duiken we dieper in het concept van Transfer Locks. We leggen uit wat het is, waarom het belangrijk is, en geven een overzicht van de meest bekende top-level domeinen (TLD's) die een Transfer Lock kunnen hebben. Dit artikel is geschreven om zowel niet-technische als technische lezers te informeren, dus of je nu een beginnende website-eigenaar bent of een ervaren IT-specialist, je vindt hier waardevolle informatie.

Wat is een Transfer Lock?

Een Transfer Lock is een beveiligingsmaatregel voor domeinnamen. Het voorkomt dat je domeinnaam onverwachts wordt overgedragen of verhuisd naar een andere registrar zonder jouw toestemming. Wanneer een Transfer Lock is ingeschakeld, kan de domeinnaam niet worden overgedragen totdat jij, de eigenaar, deze lock expliciet verwijdert. Dit biedt een extra laag van bescherming tegen domeinkaping en ongeautoriseerde transfers, wat helaas steeds vaker voorkomt.

Voordelen van een Transfer Lock

De voordelen van het inschakelen van een Transfer Lock voor jouw domeinnaam zijn aanzienlijk:

 • Beveiliging: Het beschermt je domein tegen ongeautoriseerde overdrachten en potentiële kapers.
 • Gemoedsrust: Je weet dat je domein veilig is en alleen jij de controle hebt over verhuizingen.
 • Beheersbaarheid: Het geeft je de mogelijkheid om zelf te beslissen wanneer en of je domein verhuisd mag worden.

Dit alles draagt bij aan de stabiliteit en veiligheid van je online aanwezigheid.

Bekende TLD's met Transfer Lock mogelijkheid

Vrijwel alle populaire TLD's bieden de mogelijkheid om een Transfer Lock in te schakelen. Hieronder volgt een lijst met enkele van de meest bekende TLD's:

 • .com
 • .net
 • .org
 • .info
 • .biz

De procedure voor het inschakelen van een Transfer Lock kan variëren afhankelijk van de registrar en het specifieke TLD, maar over het algemeen is het proces eenvoudig en snel uit te voeren via je registrars controlepaneel.

Hoe deactiveer je een Transfer Lock bij LJPc hosting

Als klant van LJPc hosting is het deactiveren van een Transfer Lock voor je domeinnaam een fluitje van een cent. Volg deze stappen om de beveiliging van je domein te verhogen:

 1. Log in op je klantenportaal.
 2. Klik op "Domeinnamen en hosting" en selecteer je gewenste domeinnaam.
 3. Selecteer naast "Domeinlock" dat je domeinverhuizingen wil toestaan.
 4. Je selectie wordt direct doorgevoerd.

En dat is alles! Je domeinnaam is nu beveiligd met een Transfer Lock, waardoor ongeautoriseerde transfers worden voorkomen.

Transfer Locks zijn een essentiële beveiligingsmaatregel voor iedereen die een domeinnaam bezit. Door je domein te beveiligen met een Transfer Lock, bescherm je het tegen ongewenste transfers en behoud je volledige controle over je online identiteit. Bij LJPc hosting begrijpen we het belang van domeinbeveiliging en bieden we onze klanten de mogelijkheid om eenvoudig een Transfer Lock in te schakelen. Bescherm je domein vandaag nog en geniet van de gemoedsrust die komt met extra beveiliging.

Heb je vragen over Transfer Locks of andere domeinbeveiligingsopties? Neem dan contact op met ons deskundige team bij LJPc hosting. We helpen je graag verder met gepersonaliseerd advies en ondersteuning.

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)