CAA record

Beheer van certificaatautorisaties

DNS is een essentieel onderdeel van het internet. Het fungeert als een telefoonboek voor het internet en vertaalt domeinnamen naar IP-adressen, zodat computers met elkaar kunnen communiceren. Een belangrijk onderdeel van DNS is het CAA-record.

Wat is een CAA Record?

Een CAA Record (Certification Authority Authorization Record) is een DNS-record dat gebruikt wordt om te bepalen welke certificaatautoriteiten (CAs) geautoriseerd zijn om SSL/TLS-certificaten uit te geven voor je domein. Dit kan helpen om de beveiliging van je website te verbeteren door het risico op misbruik van certificaten te verminderen.

Waarom is een CAA Record belangrijk?

Een CAA Record is belangrijk omdat het je helpt om de controle te houden over wie er SSL/TLS-certificaten kan uitgeven voor je domein. Dit kan helpen om te voorkomen dat kwaadwillenden frauduleuze certificaten uitgeven en zo de beveiliging van je website in gevaar brengen. Door het instellen van een CAA Record kun je ervoor zorgen dat alleen vertrouwde certificaatautoriteiten certificaten mogen uitgeven voor je domein.

DNS record verkenner

Gebruik deze widget om de DNS records van een specifiek domein op te halen. Voer de domeinnaam in en klik op de knop om de huidige records op te halen.

Domeinnaam: DNS record:

Hoe stel je een CAA Record in?

Met deze stappen kun je eenvoudig een A Record instellen:

1. Log in op het klantenportaal.
  2. Ga naar "Domeinnamen en hosting".
  3. Klik op de gewenste domeinnaam en vervolgens op "DNS beheren".
  4. Klik op "Add Record" om een nieuw CAA Record toe te voegen.
  5. Selecteer "CAA" als het recordtype.
  6. Vul bij "Domain name" het betreffende domein in.
  7. Vul bij "Tag" de CAA record tag in, zoals "issue" of "iodef".
  8. Vul bij "Value" de waarde van de CAA record tag in, zoals de naam van de geautoriseerde CA.
  9. Klik op "OK" om het CAA Record op te slaan.
  10. Klik op "Update" om openstaande wijzigingen door te voeren.

Na het instellen van het CAA Record kan het even duren voordat de wijzigingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit kan variëren van enkele minuten tot 24 uur. Dit proces staat bekend als DNS-propagatie.

CAA Record en andere DNS records

Een CAA Record is slechts één van de vele soorten DNS records die je kunt instellen voor je domein. Enkele andere belangrijke records zijn:

• A Record: koppelt een domeinnaam aan een IPv4-adres.
  • AAAA Record: koppelt een domeinnaam aan een IPv6-adres.
  • MX Record: specificeert de mailserver die verantwoordelijk is voor het verwerken van e-mailberichten voor je domein.
  • TXT Record: bevat tekstuele informatie over je domein, zoals SPF- en DKIM-records voor e-mailverificatie.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het instellen van een CAA Record of andere DNS records, of loop je tegen problemen aan? Neem gerust contact op met onze supportafdeling. We staan altijd klaar om je te helpen bij het succesvol configureren van je DNS-instellingen. Zo zorgen we ervoor dat je website en e-mail veilig en betrouwbaar blijven, met een juiste en gecontroleerde uitgifte van SSL/TLS-certificaten.