Geen resultaten gevonden

Let's Encrypt

Vereenvoudigde, kosteloze beveiliging voor jouw website met HTTPS.

In de wereld van internetbeveiliging is Let's Encrypt een begrip geworden. Deze organisatie heeft als doel om het internet veiliger te maken door het gebruik van SSL-certificaten te vereenvoudigen en toegankelijk te maken voor iedereen. In dit artikel duiken we dieper in de achtergrond van Let's Encrypt, wat het precies is en hoe je er gebruik van kunt maken.

Wat is Let's Encrypt?

Let's Encrypt is een gratis, geautomatiseerde en open certificeringsautoriteit (CA) die SSL/TLS-certificaten uitgeeft. Deze certificaten zijn nodig voor het opzetten van een beveiligde HTTPS-verbinding tussen een webserver en een browser. Met Let's Encrypt kun je eenvoudig en kosteloos je website beveiligen, waardoor gevoelige informatie zoals wachtwoorden en creditcardgegevens beschermd worden.

Het ontstaan van Let's Encrypt

Let's Encrypt is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder de Electronic Frontier Foundation (EFF), Mozilla, Cisco en Akamai. Het doel was om het gebruik van HTTPS op het web te stimuleren door het proces van het verkrijgen en installeren van SSL-certificaten te vereenvoudigen. In 2015 ging Let's Encrypt van start en sinds then heeft het miljoenen certificaten uitgegeven.

Voordelen van Let's Encrypt

Het gebruik van Let's Encrypt biedt verschillende voordelen:

  • Gratis: Let's Encrypt certificaten zijn volledig gratis, in tegenstelling tot veel andere certificeringsautoriteiten die kosten in rekening brengen.
  • Automatisering: Het proces van het aanvragen, verifiëren en installeren van certificaten is volledig geautomatiseerd, waardoor het eenvoudig en snel is.
  • Beveiliging: Door het gebruik van HTTPS met Let's Encrypt certificaten bescherm je de gegevens van je websitebezoekers en voorkom je dat gevoelige informatie onderschept wordt.
  • SEO-voordelen: Google geeft een lichte voorkeur aan websites die HTTPS gebruiken, wat kan bijdragen aan een betere positie in zoekresultaten.

Hoe gebruik je Let's Encrypt?

Om gebruik te maken van Let's Encrypt, moet je eerst aantonen dat je controle hebt over het domein waarvoor je een certificaat wilt aanvragen. Dit kan door een specifiek bestand op je webserver te plaatsen of door een DNS-record toe te voegen. Vervolgens kun je met behulp van de Let's Encrypt software (zoals Certbot) het certificaat aanvragen en installeren. De certificaten zijn 90 dagen geldig, maar kunnen eenvoudig automatisch verlengd worden.

Het gebruik van Let's Encrypt vereist wel enige technische kennis. Je moet toegang hebben tot de webserver en bekend zijn met de command line interface. Gelukkig bieden veel hostingproviders, waaronder LJPc hosting, ondersteuning voor Let's Encrypt en kunnen zij je helpen bij het installeren en beheren van de certificaten.

Bij LJPc hosting is jouw website altijd automatisch beveiligd met een Let's Encrypt certificaat. 

Wil je ook profiteren van de voordelen van Let's Encrypt en je website beveiligen met HTTPS? Neem dan contact op met LJPc hosting. Wij helpen je graag bij het implementeren van Let's Encrypt certificaten op je website, zodat je kunt genieten van een veilige en betrouwbare online aanwezigheid. Samen werken we aan een veiliger internet!

Start een
WhatsApp gesprek.

Makkelijk en snel.

Support ticket
aanmaken.

Binnen 24 uur een reactie.

085 - 130 6429

Of mail naar: support@ljpc.nl


Openingstijden:
Ma09:00 - 17:00
Di09:00 - 17:00
Wo09:00 - 17:00
Do09:00 - 17:00
Vr09:00 - 17:00
Za/Zo Gesloten (alleen spoed)